Mezi nejrozÅ¡ÃÅ™enÄ›jÅ¡Ã metody pÅ™Ãpravy kávy patřà stále jeÅ¡tÄ› cupping. Tato metoda nabÃzà spotÅ™ebiteli nepÅ™eberné množstvà chutà a aromat. ZÃskáte je velmi jednoduÅ¡e zalitÃm horkou vodou a vyluhovánÃm pomletých zrn. Louhuje se zhruba tÅ™i a půl minuty, než se uvolnà to správné aroma. Tento způsob zÃskávánà lahodného kávového nápoje zná vÄ›tÅ¡ina lidà jako takzvaného “turkaâ€. Pokud zalijete nahrubo mletá kávová zrna horkou vodou, necháte je extrahovat pÅ™ibližnÄ› ÄtyÅ™i minuty, poté je stlaÄÃte speciálnÃm pressem, hovoÅ™Ãme o takzvané metodÄ› french press.
Z mnoha způsobů si vyberte právě ten váš
Kávu lze pÅ™ipravit rovněž pomocà takzvaného manuálnÃho pÅ™ekapávaÄe, což nenà vlastnÄ› nic jiného než použità rychlovarné konvice a nádoby s filtrem. StÅ™ednÄ› mleté zrno se zalije horkou vodou a nÄ›kolik minut se nechá pÅ™ekapávat pÅ™es filtr. PÅ™efiltrovat kávové zrno nejÄistÅ¡Ãm způsobem se podařà takzvaným vacuum potem, tedy metodou dvou sklenÄ›ných nádob spojených s filtrem. DalÅ¡Ã ze známých metod je použità takzvané moka konviÄky, turecké džezvy a velmi oblÃbeného espressa.