Máte rádi osvědčenou klasiku, ale s oblibou si dopřáváte nových chutí a vůní. Moderní gastronomie vám v tomto ohledu přeje, takže není důvod, abyste občas nezkusili něco nevšedního. O tom, že je Itálie zemí olivovým hájům zaslíbenou, snad ani nemůže být pochyb, a právě zde se také zrodil zajímavý nápad. Olivový olej na jedné straně a dochucení z přírody na straně druhé. Výsledná kompozice pak stojí za to! Zkusíte pár kapek jen tak na lžičce nebo si přidáte olej k nedělnímu polednímu menu?
Lanýžová specialita se vám ráda představí
Určitě jste někdy slyšeli o bílých lanýžích, kteří jsou vyhledávanou pochoutkou napříč evropským jihem. Je to právě lanýžový olej, s nímž si užijete mnohem zajímavější rizoto nebo různá další jídla, kde hrají důležitou roli houby. Odborníci tuto variantu hodnotí jako takřka dokonalou a s aciditou pouhých 0,23 % víte, že máte tu čest s výběrovým produktem. Pokud máte rádi spíše středoevropské vůně, potom je rozmarýnový olej to pravé. Pečené kuře, rybí speciality nebo i kombinace s domácím pečivem, někdy stačí jen lžička a na talíři budete mít něco úplně jiného než kdy dříve.
V neposlední řadě pak hraje důležitou roli i pomerančový olej, jenž je skutečnou výkladní skříní značky Marina Colonna. Vyrábí se jako každý jiný olivový produkt, jen s tím rozdílem, že se do mlýnu mezi olivy přidají kusy pomerančů. Snad i proto je tato varianta vhodná i pro sladká jídla. Dobře si ale porozumí také s grilovanými rybami, nebojte se kombinovat, vždyť právě o tom dnešní kuchyně je! Když se podíváte na olivum.cz, zjistíte, že extra panenský olivový olej může mít celou řadu různých podob a rozšíříte si obzory. Je to taková škola hrou, díky níž se naučíte v kuchyni novinkám, co ocení nejen sváteční hosté. Stačí tedy skutečně jen jediné, otevřít pomyslné dveře a vstoupit.